flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості до Дня юриста провели у Самарському районному суді

08 жовтня 2018, 17:04

Сьогодні у Самарському районному суду пройшов урок Справедливості, проведений в рамках Всеукраїнської акції, оголошеної Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України для школярів 1-4 класів.

До суду завітали учні 4 класу комунального закладу освіти "Навчально-виховний комплекс № 27 "школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад (дитячий садок)" Дніпровської міської ради.

Провів урок суддя Румянцев О.П., який у формі інтерактивної гри розповів дітям про місію суду у суспільстві, про спори, які виникають між людьми у повсякденному житті.

Під час уроку відбулась презентація нового мультфільму про суд, знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя». Школярі спробували себе у ролі суддів та намагались чесно вирішити спір. Думки з приводу правоти цих персонажів розділилися. А діти дуже жваво відстоювали свої позиції.

Наприкінці кожному учневі подарували наліпку з серії «Справедливці». Після закінчення уроку у дітей було дуже багато питань - хто такий адвокат, прокурор, для чого потрібні суди взагалі. Старший секретар суду Корсун М.В. відповіла на всі запитання школярів. А вже завтра представники суду відвідають комунальний заклад освіти «Середня загальноосвітня школа №11» Дніпровської міської ради, де проведуть для 4 класу урок Справедливості.

За інформацією прес-служби суду