flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач відкрила загальноукраїнський семінар “Незаконні угоди щодо людини. Торгівля людьми. Кримінально-правове забезпечення охорони людини від сексуальної та біологічної експлуатації"

27 вересня 2018, 15:55

Сьогодні на базі Апеляційного суду Дніпропетровської області РВ НСШУ провело загальноукраїнський семінар на тему “Незаконні угоди щодо людини. Торгівля людьми. Кримінально-правове забезпечення охорони людини від сексуальної та біологічної експлуатації”. Захід об`єднав суддів загальних та апеляційних судів з п`яти областей України.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась Голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач, яка наголосила на актуальності даної проблематики та  та побажала слухачам винести максимум корисних знань для подальшої робти під час здійснення правосуддя.

Протягом дня судді обговорили ряд важливих для своєї роботи тем.

Зокрема, торкнулися питання  кримінально-правової характеристики злочину, передбаченого ст. 149 Кримінального кодексу України,  зробили  аналіз судової практики у кримінальних провадженнях за фактами торгівлі людьми.  

Також, учасники семінару розглянули актуальні питання захисту потерпілих у кримінальних провадженнях за фактами торгівлі людьми під час досудового слідства та судового розгляду. Ознайомилися з прокурорським наглядом за додержанням законів в оперативно-розшуковій діяльності та досудовому слідстві у кримінальних провадженнях за фактами торгівлі людьми, підтримання прокурором державного обвинувачення в судовому розгляді кримінальних проваджень та особливості оскаржень судових рішень (вироків) в апеляційному порядку. А також ж міжнародними стандартами та практика ЕСПЛ щодо забезпечення охорони людини від сексуальної та біологічної експлуатації та захисту потерпілих у кримінальних провадженнях за фактами торгівлі людьми.

Фото надані Дніпровським регіональним віддленням НСШУ