flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпропетровське регіональне відділення НШСУ проводить підготовку спеціалістів з питань персоналу місцевих та апеляційних судів

12 вересня 2018, 13:10

10–14 вересня 2018 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку  спеціалістів з питань персоналу місцевих та апеляційних судів.

Директор регіонального відділення Олександр Мартиненко привітав слухачів і обговорив з ними очікування від підготовки і регламент роботи. Заступник директора Алла Баштанник ознайомила слухачів з програмою підготовки і викладацьким складом, інтерактивними методами навчання слухачів, які використовуються в НШСУ.

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Максим Таус зупинився на основних положеннях судової реформи відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки.

Доцент кафедри загальної психології та патопсихології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат психологічних наук Аліна Бунас розповість про запобігання ефекту професійного вигорання працівників апарату суду, про шляхи вирішення та попередження конфліктів у спілкуванні між працівниками суду та відвідувачами, в тому числі про етику спілкування працівників суду з маломобільними групами населення.

Доцент кафедри української та іноземних мов Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат філологічних наук Неонілла Баракатова після міні-лекції щодо особливості правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю, проведе практичне заняття з використанням роздаткового матеріалу.

Практично значущою для спеціалістів з питань персоналу будуть інтерактивні лекції начальника відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олега Цимбалюка, який зупиниться на особливості складання та правилах ведення кадрових документів, а також порядку направлення документів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для формування суддівського досьє.

Актуальною для учасників підготовки будуть навчальні заняття судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Тамари Юрлагіної, яка зосередить увагу на новелах в законодавчих та нормативних документах щодо прийняття на державну службу, застосуванні законодавства про патронатну службу.

Заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Запорізькій області Марія Касич-Пилипенко детально зупиниться на особливості та етапах проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби, порядку проведення спеціальної перевірки, розслідуванню нещасних випадків на виробництві і порядку нарахування стимулюючих виплат працівникам апарату суду, розгляне питання соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності і порядку отримання відомостей про страховий стаж працівників.

Про особливості судового розгляду трудових спорів і про особливості захисту гідності, честі та ділової репутації фізичної особи розповість зі свого досвіду суддя у відставці Галина Маймур.

Корисну інформацію про ефективне управління часом і структуризацію щоденних завдань, а також про врахування гендерних аспектів в організації роботи суду надасть суддя Микола Перекопський.

Доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук Денис Голобородько особливу увагу приділить тлумаченню норм антикорупційного законодавства і електронному декларуванню.

За повідомленням Дніпровського РВ НСШУ