flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Українські судді все частіше застосовують положення ЄКПЛ та практику ЄСПЛ

22 серпня 2018, 11:06

Пропонуємо вашій увазі Аналітичний звіт за результатами моніторингу судових рішень щодо застосування в Україні положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (ЄКПЛ) та практики Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Аналітичний звіт містить результати дослідження використання українськими суддями положень ЄКПЛ та практики ЄСПЛ, проведеного громадською організацією «Інститут прикладних гуманітарних досліджень» у період з грудня 2015-го по листопад 2017-го року.

Експертами опрацьовано 3592 рішення, ухвалених 680 суддями, які пройшли навчання із застосування ЄКПЛ та практики ЄСПЛ у межах проекту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» Координатора проектів ОБСЄ в Україні. У звіті проведено порівняльний аналіз судових рішень щодо частоти, обґрунтованості та релевантності використання положень ЄКПЛ та практики ЄСПЛ як джерел права суддями до і після участі в тренінгах.

Ознайомитися з текстом аналітичного звіту можна за відповідним посиланням.

Моніторинг рішень виконано громадською організацією «Інститут прикладних гуманітарних досліджень» у межах проекту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» Координатора проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

За повідомленням прес-служби ВККСУ