flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За напад на подружжя похилого віку та викрадення їх грошей двоє чоловіків опинилися за гратами на 7 та 8 років

21 серпня 2018, 11:45

Апеляційний суд Дніпропетровської області залишив без змін вирок Бабушкінського районного суду (суд першої інстанції)  м. Дніпропетровська, яким двох чоловіків визнано винними у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.3 ст. 187 КК України – розбій, поєднаний з проникненням у житло.

Як встановило слідство, у серпні 2015 року двоє молодиків проникли до житла подружжя похилого віку, напавши на господарів, спричинили їм легкі тілесні ушкодження та заволоділи грошовими коштами потерпілих на суму 40 тис грн. та 1 тис. дол. США. Крім того, під час обшуку квартири одного з підозрюваних правоохоронці виявили шротовий револьвер моделі МЕ 38, який один зі зловмисників носив та зберігав без законного дозволу.

Суд першої інстанції за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.187 та ч.1 ст.263 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло; незаконне поводження зі зброєю) призначив громадянам 7 та 8 років позбавлення волі. Таке рішення чоловіки намагалися оскаржити в Апеляційному суді Дніпропетровської області. Проте  Апеляційний суд Дніпропетровської області вирок суду першої інстанції залишив без змін.