flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Сподіваємось, що судова реформа неодміно покращить доступ громадян до правосуддя», - суддя Павлоградського міськрайонного суду Ірина Шаповалова

16 серпня 2018, 16:53

Сьогодні член робочої групи РСУ у Дніпропетровській області, суддя  Павлоградського міськрайонного суду Ірина Шаповалова взяла участь у програмі «Відкрита студія» на «Українському радіо. Дніпро».  Під час інтерв’ю підняли  питання нестачі суддівських кадрів в Україні та на Дніпропетровщині зокрема. За останніми даними, які є у розпорядженні  Ради суддів і які озвучив голова РСУ Олег Ткачук, в Україні, із більше як 8 тисяч суддів зараз працює 5,2 тисячі. Це зумовлено тим, що більшість з них проходять кваліфікаційне оцінювання, а по завершенні – чекають на призначення, інші подають заяви про звільнення у відставку. Нестача суддівських кадрів у судах – очевидна!

Торкнулися питань здійснення правосуддя у одному з найбільших в Україні міськрайонному суді – Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області, де з 22 необхідних повноваження мають лише 7 суддів! Як таке надмірне перезавантаження суддів впливає на якість та швидкість доступу до правосуддя жителів району? Як буде здійснюватись правосуддя після злиття судів Павлоградського, Юріївського районів та м. Тернівка?  

А також – актуальні питання для громадян, які так чи інакше пов’язані з тимчасово окупованими територіями (встановлення факту народження чи смерті тощо), проміжні результати судової реформи, про організацію роботи Павлоградського міськрайонного суду під керівництвом Наталії Самоткан та про роботу постійнодіючої робочої групи РСУ у Дніпропетровській області та багато іншого слухайте днями на fm 87,5 "Українське радіо.Дніпро"