flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як суди притягають до відповідальності порушників ПДР у прямому ефірі одного з телеканалів Дніпра розповідав уповноважений РСУ для роботи у Дніпропетровській області Дмитро Мовчан

14 серпня 2018, 12:00

Україна займає перше місце у Європі за кількістю смертей в рік на 1 млн транспортних засобів. У нашій країні ці показники сягають 413 летальних випадків, на 2-му місці Румунія – 305, на 3-му Латвія – 237. Минулий тиждень можна назвати «чорним» - п’ятеро загиблих, 30 чоловік у лікарнях. Про методи як навести лад на автошляхах України, як суди притягають до відповідальності порушників ПДР у студії телепередачі «Грані» на 34 телеканалі Дніпра розповів уповноважений Радою суддів України для роботи у Дніпропетровській області, суддя Ленінського райсуду Дніпра Дмитро Мовчан. У передачі також взяли участь представники ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області, управління Укртрансбезпеки та ін.

«Керування авто у нетверезому стані – займає лідируюче місце серед порушень ПДР. Лише один Ленінський районний суд Дніпра за останній рік розглянув 239 адміністративних справ щодо керування транспортом у нетверезому стані чи у стані наркотичного сп’яніння. З порушників  стягнуто близько 2 мільйонів гривень штрафів.  У той же час Україна займає перше місце у Європі за кількістю смертей в рік на 1 мільйон транспортних засобів! Особиста відповідальність водія, профілактичні заходи правоохоронних органів та якісна робота судів під час розгляду справ, пов’язаних із порушенням правил дорожнього руху та іх наслідками – одні з головних складових комплексного підходу, який допоможе змінити ситуацію», - зазначив Дмитро Мовчан.