flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнський форум юристок об`єднав жінок-лідерів судової системи та юридичної сфери нашої держави

08 червня 2018, 16:35

Судді, юристи, адвокати та інші фахівці в галузі права зібралися для обговорення  проблем, досягнень, викликів, з якими стикаються жінки в юридичній професії.

Головна мета форуму, що пройшов 8−9 червня 2018 року у Києві - привернути увагу юридичної спільноти до питань захисту прав жінок, зокрема їх доступу до юридичної професії, викликів, що стоять перед юристами, а також обговорити професійні досягнення юристів-жінок.

До обговорення актуальних питань долучилася голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач.

Під час заходу для учасників було проведено чимало панельних дискусій щодо обговорення гендерних викликів перед жінками в юридичній професії, доступу до правосуддя вразливих груп жінок, і також наявних бар’єрів, форм дискримінації, проблем гендерно-обумовленого насильства та мультидискримінації особливо вразливих груп тощо.

Практично корисною стала робота в групах, яка стосувалася бар’єрів доступу до правосуддя вразливих груп жінок та можливості їх подолання, зокрема шляхом об’єднання зусиль правничої спільноти.

Ініціатива «Всеукраїнський форум юристок» реалізується за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги (Канада).

За інформацією прес-центру судової влади