flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова А.А. тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

08 червня 2018, 09:35

Вища рада правосуддя 7 червня 2018 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова Андрія Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк повідомив, що 4 квітня 2018 року детективами Національного антикорупційного бюро України розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, у межах якого 29 травня 2018 року оголошено та вручено Леонову А.А. повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України.

Суддя Леонов підозрюється у прийнятті пропозиції за неправомірну вигоду для себе та третіх осіб здійснити вплив на особу, уповноважену на виконання функцій держави, та одержанні неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Зазначені рішення стосуються кримінального провадження за обвинуваченням Іванченка В.М. у протиправному заволодіння майном та частками засновників фермерського господарства «Дар» з метою захисту прав та законних інтересів його засновників, судовий розгляд якого здійснює суддя Леонов А.А.

У клопотанні заступника Генерального прокурора наведено мотиви щодо необхідності тимчасового відсторонення судді Леонова А.А. від здійснення правосуддя, зокрема зазначено про існування ризиків того, що Леонов А.А., маючи безпосередній необмежений доступ до матеріалів кримінального провадження, може знищити, сховати або спотворити відповідні документи; суддя має певний авторитет серед працівників Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська та, використовуючи свої зв’язки і службове становище, може особисто чи опосередковано впливати на учасників вказаного судового провадження, засновників фермерського господарства «Дар», а також працівників Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська; продовжуючи здійснювати правосуддя, Леонов А.А. може протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити частково, тимчасово, до 29 липня 2018 року, відсторонити суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова Андрія Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

 

Прес-центр судової влади України