flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слухається справа: у Ленінському районному суді пройшло імпровізоване судове засідання за участі школярів

14 травня 2018, 11:32

Чи легко бути суддею,  як проходить судове засідання та взагалі працює суд – все це побачили та на собі відчули учні 8-х класів СШ № 96 Новокодацього району. 

Для них за підтримки Ради суддів України, у Ленінському районному суді, який є ініціатором та організатором профорієнтаційних днів на своїй базі,  провели День відкритих дверей. Суд не вперше приймає школярів міста, аби ознайомити з роботою судової системи та провести профорієнтаційну роботу.

Під час заходу учні позмагалися у правовій вікторині, розіграли імпровізоване судове засідання. Також, їх ознайомили з роботою суддів та працівників аппарату суду, розповіли про цікаві факти з історії та досягнень судової практики.

«Якісне знайомство з роботою суду – це запорука цивілізованого розвитку суспільства. Саме у такий спосіб занурення у ту чи іншу професію школярам буде набагато легшее визначитися зі своїм майбутнім. Діти - це майбутні покоління, які через 10 років стануть повноправними членами суспільства  і будуть приймати участь у судових процесах. І саме від нас залежить, як вони будуть ставитися до роботи на сторожі закону, на скільки поважатимуть права та свободи інших громадян та будуть дотримуватись їх самі», - зазначив судя Ленінського районного суду Максим Таус.

Такий формат крім профорієнтаційної функції дозволяє також підвищити рівень правової обізнаності підростаючого покоління. Крім того, зустрічі дуже корисні для учнів молодших класів, адже допомагають їм у подальшому вивченні правознавства.