flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Індустріальний райсуд провів День відкритих дверей для школярів Дніпра

13 березня 2018, 11:36

6 березня 2018 року в Індустріальному районному суді м. Дніпропетровська провели День відкритих дверей для учнів Центру Прикладної Освіти ПП "ЛОГОС".  Знайомство школярів з судовою установою розпочалося з канцелярії  суду, де екскурсанти побачили як реєструються документи,  дізналися  про  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  автоматизованій системі документообігу, порядок реєстрації справ різних категорій. Також учням роз’яснили  порядок  надання  та  отримання інформації, ознайомили з правилами звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

Цікавою частиною екскурсії стало відвідування судового засідання з розгляду кримінального провадження, де учні були присутніми під час допиту потерпілого та свідка. На завершення школярі поспілкувалися з головою суду та суддями в форматі «Запитання-відповідь» та отримали відповіді на актуальні питання щодо роботи суду, захисту прав в конкретних випадках, також їм роз’яснили правові аспекти різних життєвих ситуацій. А в ході правової вікторини діти закріпили на практицісвої знання у галузі права та інформацію про роботу суду. На завершення кожен малий відвідувач отримав примірник Конституції України.

На думку голови суду Юрія Шофаренко, проведення таких заходів сприяє формуванню авторитету суду, забезпечує максимальну прозорість у роботі, а також позитивно впливає  на суспільну думку щодо діяльності судової системи загалом.

 За матеріалами Індустріального районного суду м.Дніпропетровська