flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді та голови судів з 4-х областей України проходять тижневу навчальну програму на базі Апеляційного суду Дніпропетровської області

12 березня 2018, 14:40

У Дніпрі стартувала навчальна програма підготовки для підтримання кваліфікації суддів місцевих загальних судів. Навчання триватиме протягом тижня, з 12 по 16 березня 2018 року на базі Апеляційного суду Дніпропетровської області. Участь у ньому беруть судді та очільники судів Дніпропетровської, Донецької,Кіровоградської та Запорізької областей. Організатор Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України (РВ НСШУ)

Відкрили навчання голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач, директор Дніпровського РВ НСШУ Олександр Мартиненко та його заступник Володимир Поплавський.

У вітальному слові Наталія Деркач ознайомила слухачів з особливостями кваліфікаційного оцінювання суддів, яке зараз триває, розповіла про результати XVчергового з`їзду суддів України, який пройшов у Києві.

Керівники РВ НСШУ  розповіли про ключові аспекти навчальної програми, яка чекає служителів Феміди протягом тижня.

За перший день навчання суддів ознайомили з Європейською конвенцією з прав людини та особливостями її застосування у судовій практиці. Відповідну лекцію прочитала керівник обласного об`єднання «Адвокат», член Ради Спілки адвокатів України Світлана Торопчина-Агалакова. З новими тенденціями та особливостями застосування цивільно-процесуального кодексу колег ознайомив суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Олексій Осіян.

Завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін Дніпропетровського гуманітарного університету, професор кафедри кримінально-правових дисциплін Академії митної служби України Володимир Тертишник розповів про особливості кримінального провадження на підставі угод. Зокрема, мова йшла про поняття кримінального провадження на підставі угод, угоди про визнання винуватості та про примирення, процесуальні вимоги щодо укладання угод, добровільність угод, перевірка судом волевиявлення учасників процесу як ознаки добровільності під час затвердження угоди, межі дослідження та оцінки доказів під час розгляду таких кримінальних проваджень, проблемні питання використання повноважень суду щодо відмови у затвердженні угоди тощо.

Суддя Самарського райсуду м. Дніпропетровська у відставці  Галина Маймур ознайомила присутніх з окремими аспектами  відшкодування моральної шкоди тощо.