flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нове правосуддя: лідерство, коучінг та управління у судах

16 лютого 2018, 12:23

Чи мають голови судів бути видатними лідерами? Про це  говорили у Києві під час зустрічі голів судів регіонів України з експертом Програми USAID “Нове правосуддя” професора Мічиганського університету доктора Морін Коннер та співробітників Національної школи суддів України. Участь у зустрічі взяла голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач.

У ході заходу учасники обговорили зміст та обсяг навчальної програми для голів судів щодо  лідерства та управління. У ході чергової зустрічі обговорили питання:  чи мають голови судів бути лідерами та гарними управлінцями, які якості, навички та знання притаманні визначним лідерам, якими найважливішими навичками мають володіти голови судів, аби бути успішними, та яких цінностей вони повинні дотримуватись.

Також, у рамках зустрічі з експертом Програми USAID керівництво та викладачі-тренери НШСУ обговорили зміст навчальної програми для наставників (коучів) стажувань кандидатів на посаду судді. Розвиток інституту наставництва (коучінгу) є особливо актуальним завданням, з огляду на те, що вже незабаром розпочнеться підготовка майбутніх суддів. Роль наставників є визначальною при проходженні кандидатами на посаду судді стажувань у судах, цьому елементу у програмі спецпідготовки присвячуватиметься половина часу, відведеного на підготовку.

Під час зустрічі також були обговорені загальні вимоги до освітньої програми для  кандидатів на посаду судді  та проект "Положення щодо стажування кандидатів на посаду судді". Іншою важливою темою дискусії було визначення потреб в навчанні суддів-наставників.

 

За інформацією НСШУ та апеляційного суду Хмельницької області