flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз`яснення щодо діяльності Апеляційного суду Дніпропетровської області

03 січня 2018, 16:49

29 грудня 2017 року  Президент України підписав Указ  №452/2017 «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах».

Відповідно до підпункту 6 пункту 161 розділу XV "Перехідні положення" Конституції України, частини третьої статті 19, частини другої статті 26, пункту 40 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів"  ліквідовується Апеляційний суд Дніпропетровської області. Натомість утворюється  Дніпровський апеляційний суд в апеляційному окрузі, що включає Дніпропетровську область, з місцезнаходженням у містах Дніпрі та Кривому Розі.

Згідно ч. 6 ст. 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у  разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті "Голос України" повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

Відповідно до п. 3 Розділу XII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України № 1402-VIII «Про судоустрій і статус суддів» від 02.06.2016 року - апеляційні суди, утворені до набрання чинності цим Законом, продовжують здійснювати свої повноваження до утворення апеляційних судів у відповідних апеляційних округах.Такі апеляційні суди у відповідних апеляційних округах мають бути утворені та розпочати здійснювати правосуддя не пізніше трьох років з дня набрання чинності цим Законом.

Наразі Апеляційний  суд Дніпропетровської  області працює  у  звичайному режимі, розгляд справ відбувається за графіком.

Про будь-які зміни в організації  роботи суду  буде повідомлено на офіційній  веб-сторінці  веб-порталу Судова влада України, у ЗМІ та на інформаційних стендах у приміщенні суду.