flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату Апеляційного суду Дніпропетровської області вивчають питання щодо засобів ефективної комунікації

06 листопада 2017, 09:55

3 листопада 2017 року в місті Кривому Розі Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для працівників апарату Апеляційного суду Дніпропетровської області на тему: “Ефективна взаємодія працівників апарату суду як запорука відновлення довіри суспільства до справедливого суду”.

У семінарі взяли участь 32 працівники апарату Апеляційного суду Дніпропетровської області.

Захід відкрили директор регіонального відділення, суддя у відставці, кандидат юридичних наук Володимир Поплавський та суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставціВікторія Міхеєва (модератор), які звернули увагу учасників на важливість теми семінару в умовах сьогодення та ознайомили слухачів з програмою і регламентом заходу.

На початку семінару слухачі переглянули відеоролик, а Вікторія Міхеєва провела первинне експрес-опитування за допомогою клікерів та інтерактивну лекцію на тему: “Професійна етика працівників апарату суду. Вплив взаємовідносин серед суддів та працівників суду на відновлення авторитету судової влади. Зовнішні та внутрішні фактори належної організації забезпечення відправлення правосуддя”.

Після проведення інтерактивної лекції щодо методів профілактики професійного вигорання працівників апарату суду і ознайомлення з техніками внутрішньої саморегуляції суддя Жовтневого районного суду  м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Марина Власенко провела з учасниками тестування.

У ході семінару працівники апарату переглянули ще два відеоролики, після яких Марина Власенко проаналізувала психологічні та методичні аспекти уникнення конфліктних ситуацій в колективі апарату суду; надала корисні поради щодо техніки безконфліктної взаємодії працівників та навичок спілкування працівників апарату суду з правоохоронними органами, сторонами, учасниками процесу та іншими відвідувачами суду.

На завершення заходу Вікторія Міхеєва провела фінальне експрес-опитування за допомогою клікерів та відповіла на всі запитання учасників.

Свої враження від участі у вищезазначеному заході та побажання щодо тематики наступних семінарів учасники мали змогу висловити, заповнивши анкету зворотного зв’язку для удосконалення системи суддівської освіти в Національній школі суддів України.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.