flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив права літньої людини!

02 листопада 2017, 15:48

На розгляді апеляційного суду  Дніпропетровської області знаходилась апеляційна  скарга представника Образцової В.М. – Глушко К.В. на  рішення Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 04 січня 2017 року по справі за позовом Образцової В.М. до Шамоти К.І. Пойди О.В., про визнання недійсним договору купівлі-продажу частини житлового будинку.

25 жовтня 2017 року у ході судового засідання  апеляційну скаргу позивача суддями задоволено, рішення суду першої інстанції скасовано та ухвалено нове. За ним вимоги позивача по справі задоволено частково,  а договір купівлі-продажу частини житлового будинку визнано недійсним.

Слухання у справі було відкритим, отже кожен громадянин міг бути присутнім на засіданні. Був присутній на законних правах як громадянин України і народний депутат  Сергій Рибалка (Радикальна Партія Олега Ляшка) та ряд ЗМІ.

Після закінчення слухання по справі громадськість обурено почала говорити про те, що суд виніс рішення під тиском народного депутата, який ніби то вплинув на вердикт суддів.

Висновок зробили на основі телевізійного сюжету та опублікованої у ЗМІ і  соціальній  мережі Fаcebook інформації, відповідно до якої  рішення апеляційного суду – це                «…. перемога всіх – адвокатів і представників Радикальної партії Олега Ляшка».  «І тільки завдяки резонансу, який ми підняли по цій справі, апеляційний суд прийняв рішення на користь жінки і повернув їй хату», - йдеться у новині.  

Однак своєю  присутністю депутат не  тиснув та жодним чином не впливав на рішення суду. У разі тиску на себе суддя, відповідно до вимог чинного законодавства, мав б уже  звернутися з повідомленням про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора  (ст.48 Закону України «Про судоустрій та статус суддів»).

Звертаємо увагу громадськості, ЗМІ, народних депутатів, громадських активістів та інших людей на неприпустимість поширення викривленої інформації. Такий підхід підриває суспільну довіру до судової системи держави та дає підстави оскаржувати законне рішення суду. Це у свою чергу може негативно позначитися на сторонах судового процесу. У даному випадку мова йде про 87-ти річну одиноку бабусю, проти якої були вчинені незаконні дії щодо купівлі-продажу частини житлового будинку і яку апеляційний суд своїм законним рішенням повернув їй у власність.

Посилання на новину за результатами перебування Сергія Рибалки на судовому засіданні в апеляційному суді області:

https://most-dnepr.info/news/politics/153322_radikalnaya_partiya_olega_lyashko.htm

https://www.facebook.com/sergey.v.rybalka/posts/1980821928860083,

https://www.facebook.com/sergey.v.rybalka/videos/vb.1472890202986594/1981338832141726/?type=3&theater