flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вивчення питань щодо покращення рівня навиків спілкування працівників апарату суду з людьми з інвалідністю.

14 квітня 2017, 14:43
 
       13 квітня 2017 року в  Апеляційному суді Дніпропетровської області  Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для працівників апаратів судів на тему: “Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду з людьми з інвалідністю”.
          У семінарі взяли участь  працівники  апарату  Апеляційного суду Дніпропетровської області та місцевих загальних судівобласті.
       Доцент кафедри соціології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат соціологічних наукВіра Макаренко поділилася теоретичними знаннями щодо поняття про людей з інвалідністю та розглянула з учасниками семінару соціологічний портрет людини з інвалідністю.
         Суддя господарського суду Дніпропетровської області Вікторія Бєлік звернула увагу працівників апаратів судів на правовий статус людей з інвалідністю.
       Знаннями про особливості етикету спілкування працівників апарату з відвідувачами суду, які мають інвалідність, а також про комунікативно-психологічні особливості взаємодії з людьми з інвалідністю поділилася з учасниками семінару суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Лілія Дараган.
        Цікавою и корисною була інформація про створення в суді умов щодо фізичної доступності будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю і маломобільних груп та практичні поради щодо надання першої невідкладної допомоги.
        Також учасники семінару   було проведено демонстрацією навчального фільму.
                                                                                                     Прес-служба суду.