flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися збори суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області.

21 лютого 2017, 15:48

   16 лютого 2017 року  відбулися загальні збори суддів апеляційного суду Дніпропетровської області.

         На зборах зареєструвались та  були присутніми  38 суддів з числа  44  фактично працюючих.
        Відкрила загальні збори суддів апеляційного суду голова суду Деркач Наталія Миколаївна.
        Головуючим на зборах було обрано заступника голови суду Куценко Тетяну Рудольфівну, секретарем -  Петешинкову Марину Юріївну.
   На порядку денному стояли наступні питання :
  1.Звіт голови суду, секретарів судових палат, керівника апарату суду.
  2. Вибори голови суду.
  3. Обрання делегатів на позачерговий з’їзд суддів України.
  4. Розгляд позиції ДСА України щодо нормативної кількості суддів апеляційного суду Дніпропетровської області до 100 одиниць.
  5. Внесення змін до Засад використання автоматизованої системи документообігу суду, шляхом внесення змін до додатку №4 (об’єднавши колегії 1с та 2с) та додатку №3 (визначення резервних суддів);
  6. Обговорення кандидатури – суддів у відставці на присвоєння звання Заслуженого юриста України.
 7.Прийняття рішення про оцінку роботи суду за 2016 рік.
       До оголошення порядку денного голова зборів Куценко Т.Р. оголосила листи, що надійшли від громадських організацій «Громадяни Дніпропетровщини», «Городяни» та журналістів студії журналістських розслідувань  «Акцент» про забезпечення допуску на зборах суддів представників організацій та журналістів для отримання публічної інформації в сфері діяльності органів судової влади, які були обговорені зборами суддів та з’ясовано, що зборами суддів зазначені громадські організації відповідно до ст.128 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» не запрошувалися. 
       Після затвердження порядку денного голова суду - Деркач Наталія Миколаївна доповіла    про загальний стан роботи  суду за 2016 році.
       Секретарі судових палат з  розгляду цивільних та кримінальних справ Свистунова Олена Вікторівна  та Піскун Оксана Павлівна   відзвітували щодо  розгляду справ у 2016 році.
        Було надано слово керівнику апарату апеляційного суду Опанасюк Оксані Віталіївні щодо роботи апарату суду.
        Роботу судових палат, апарату суду, та  цілому роботу суду визнано задовільною.
        Одноголосно судді проголосували проти позиції ДСА України щодо зменшення нормативної кількості суддів апеляційного суду Дніпропетровської області до 100 одиниць.
        Відповідно до порядку денного  було внесено зміни до Засад використання автоматизованої системи документообігу суду, шляхом внесення змін до додатку №4 (об’єднавши колегії 1с та 2с) та додатку №3 (визначення резервних суддів). 
         В подальшому судді обговорили кандидатури  суддів у відставці на присвоєння звання Заслуженого юриста України тавирішили рекомендувати внесення подання на присвоєння звання Заслуженого юриста України суддям у відставці - Рудь В.В., Косенко Л.М.
Для обрання головою  апеляційного суду Дніпропетровської області суддями було запропоновано три кандидатури - Деркач Н.М., Мудрецького Р.В. та Живоглядову І.К.. Живоглядова І.К. заявила про зняття своєї кандидатури.Судді одноголосно вирішили включити  в список кандидатів на посаду голови апеляційного суду Дніпропетровської області   - Деркач  Н.М., Мудрецького Р.В..
Відповідно до протоколу засідання лічильної комісії за результатами таємного голосування щодо обрання голови апеляційного суду Дніпропетровської області  було  виготовлено бюлетенів – 44, погашених – 6; знаходилися у скриньці – 38; дійсні – 38; за Деркач Н.М. – 30; за Мудрецького Р.В. – 7; не підтримав жодного кандидата – 1.  За результатами таємного голосування зборами суддів обрано головою  апеляційного суду Дніпропетровської області Деркач Н.М.  
Делегатами  на позачерговий з’їзд суддів України,  шляхомтаємного голосування,  було обрано Мажару Світлану Борисівну та  Варенко Олену Павлівну.
       В ході проведення зборів суддями  також  обговорювались інші питання, що стосуються як суддівської спільноти, так і роботи апарату суду.
 
                                                                       Прес-служба суду