flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада Суддів України та "Нове правосуддя" (USAID) презентували Коментар до Кодексу суддівської етики.

18 листопада 2016, 14:50
17 листопада 2016 року  Рада суддів України за підтримки програми (USAID) "Нове правосуддя" презентувала Коментар до Кодексу суддівської етики. Коментар, до Кодексу суддівської етики, який був затверджений рішенням чергового ХІ з'їзду суддів України від 22 лютого 2013 року, готувався спеціально створеною робочою групою, до якої увійшли практикуючі судді, судді у відставці та судді, які займаються науковою діяльністю, з метою тлумачення положень нової редакції Кодексу суддівської етики задля однакового розуміння змісту 20-и статей, з яких, власне, Кодекс і складається.  Остаточний текст до Коментаря був схвалений рішенням Ради суддів України четвертого лютого 2016 року.

        Учасниками заходу були голова Ради суддів України Валентина Сімоненко,  секретар Вищої кваліфікаційної комісії України Станіслав Щотка, представники Вищої ради правосуддя, юридичної спільноти, проектів міжнародної технічної допомоги, судді всіх юрисдикцій, науковці, в тому числі суддя апеляційного суду Дніпропетровської області Свистунова Олена Вікторівна.
             У ході презентації було обговорено вимоги суспільства до суддів і судової влади, пропорційність їх відображення в Кодексі суддівської етики. Наголошувалось на ролі Кодексу та його Коментаря у вихованні стандартів поведінки представників правосуддя, оскільки Кодекс суддівської етики покликаний допомогти суддям у формуванні високих стандартів поведінки, що сприятиме підвищенню рівня довіри громадян до судової влади. Учасники презентації зазначали, що Коментар до Кодексу суддівської етики є допомогою для суддів у визначенні власної належної поведінки та дороговказом правильних дій і вчинків.
 
    
Детальніше за посиланням: http://rsu.gov.ua/ua/news/rada-suddiv-ukraini-ta-nove-pravosudda-usaid-prezentuvala-komentar-do-kodeksu-suddivskoi-etiki