flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо кримінального провадження відносно осіб, які обвинувачуються у вимаганні

13 квітня 2016, 14:05
Апеляційний суд Дніпропетровської області  інформує, що 11 квітня  2016 року колегія  суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу прокурора, який приймав участь у розгляді кримінального провадження судом першої інстанції, та обвинуваченого К. на вирок Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська від 30 грудня 2015 року.
     Кримінальне провадження  11-кп/774/362/16
     Суддя –доповідач по справі – Калініч Н.І.
     У судовому засіданні   К.  відмовився від своєї  апеляційної скарги.
    За результатам апеляційного провадження ухвалою апеляційного суду апеляційну скаргу прокурора задоволеночастково. Згідно ст. 404 КПК України апеляційний суд переглядає рішення суду першої інстанції в межах поданих апеляційних скарг.
    Вирок  Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська від 30 грудня 2015 року  відносно засудження К. за  ч.1 ст. 263, ч.2 ст. 189, ч. 1 ст. 353 КК України, Р. за ч.2 ст. 189. Ч.1 ст. 353 КК України, Г.за ч. 2 ст. 189, ч.1 ст. 353 КК України та вирішення цивільних позовів потерпілих, скасовано.Призначено новий судовий розгляд у суді першої інстанції.
    Оскільки прокурором  не ставилось питання з приводу скасування вироку суду у частині виправдання відносно потерпілого Ч.,  вирок у частині  виправдання за недоведеністю участі К., Р., Г. у пред’явленому  обвинувачені за ч. 2 ст. 189, ч.1 ст. 353 КК України відносно потерпілого Ч.,  залишено без змін.
Інформаційно: Обвинувачений К., в невстановлений час, вступив в злочинну змову з обвинуваченими Р., Г., а також іншими не встановленими особами, зметою вчинення злочинів пов’язаних з вимаганням грошових коштів у громадян. Згідно розробленого учасниками злочинної групи плану та розподілу ролей, невстановлені особи за допомогою всесвітньої мережі «Інтернет» на сайтах знайомств розміщували об’яви від імені молодих дівчат з пропозицією знайомства та підшукували чоловіків, яким в подальшому пропонували зустріч в межах міста Дніпропетровська. Під час зустрічі чоловіків та дівчат, учасники злочинної групи використовуючи надуманий привід,представляючись працівниками правоохоронних органів, звинувачуваличоловіків в тому, що дівчина не досягла 15 річного віку та звинувачувалиостаннього в розбещенні малолітніх. В подальшому використовуючи вказаний привід вимагали від чоловіків передачу їм грошових коштів.