flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо кримінального провадження відносно осіб, які обвинувачуються у вимаганні.

06 квітня 2016, 16:50
Апеляційний суд Дніпропетровської області  інформує, що 04 квітня  2016 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглядалась апеляційна скарга прокурора, який приймав участь у розгляді кримінального провадження судом першої інстанції, та обвинуваченого К., на вирок Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська від 30 грудня 2015 року.
Кримінальне провадження  11-кп/774/362/16
Суддя –доповідач по справі – Калініч Н.І.
        До початку судового розгляду  суддею Чернусь К.П. було заявлено самовідвід у зв’язку з тим, що нею  під час досудового розслідування  розглядались   питання щодо обрання міри запобіжного заходу щодо підсудних. Самовідвід  було задоволено та по справі було оголошено перерву  до 13.30 години цього ж дня для передачі справи до  автоматизованої системи документообігу суду щодо  визначення судді, який буде брати участь у розгляді справи.
       Після  оголошеної перерви системою авторозподілу для участі у справі було визначено суддю Іванченка О.Ю., який  як з’ясувалось також вирішував питання щодо обрання міри запобіжного заходу  одному з підсудних, після чого суддя заявив самовідвід. Самовідвід було задоволено.
     Розгляд справи відкладено до 11.30 години 11квітня 2016 року.
Інформаційно: громадянин К., обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.189(вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому), ч.1 ст.263(носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), ч.1 ст.353(самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь) КК України, громадянина Р. обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.189, ч.1 ст.353 КК України та громадянина Г., обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень за  ч.2 ст.189, ч.1 ст.353 КК України.
    Обвинувачений К., в невстановлений час, вступив в злочинну змову з обвинуваченими Р., Г., а також іншими не встановленимиособами, з метою вчинення злочинів пов’язаних з вимаганням грошових коштів у громадян. Згідно розробленого учасниками злочинної групи плану та розподілу ролей, невстановлені особи задопомогою всесвітньої мережі «Інтернет» на сайтах знайомств розміщували об’яви від імені молодих дівчат з пропозицією знайомства та підшукували чоловіків, яким в подальшому пропонували зустріч в межах міста Дніпропетровська. Під час зустрічі чоловіків та дівчат, учасники злочинної групи використовуючи надуманий привід, представляючись працівниками правоохоронних органів, звинувачували чоловіків втому, що дівчина не досягла 15 річного віку та звинувачувалиостаннього в розбещенні малолітніх. В подальшому використовуючи вказаний привід вимагали від чоловіків передачу їм грошових коштів.