flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення рівня кваліфікації суддів апеляційного суду Дніпропетровської області щодо застосування практики Європейського суду з прав людини.

10 лютого 2016, 09:21
22 січня 2016 року  та 05 лютого 2016 року Дніпропетровським  регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області було проведено періодичне навчання суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Дніпропетровської області з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя (стаття 6)” та “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського Суду з прав людини при здійсненні правосуддя(статті 8, 10; стаття 1 Першого протоколу)”  
 
У семінарі взяли участь 38 суддів в тому числі судді частини апеляційного суду Дніпропетровської області у м. Кривому Розі в порядку відеоконференцзв»язку.
 
Для проведення семінарів було запрошено суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області Віру Гайдук та Тетяну Красвітну.  
Під час семінарів судді розглянули питання щодо застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя (стаття 6),  переглянули фільм про Європейський суд з прав людини та обговорили його.
Окрім того, учасники семінару переглянули презентацію щодо практики розгляду справ щодо позитивних і негативних зобов’язань держави за Конвенцією.
Цікавими були міні-лекція та дискусія щодо змісту права на справедливий суд у цивільному процесі (стаття 6 Конвенції).
Судді отримали роздаткові матеріали: “пілотні” рішення ЄСПЛ щодо України та список інших актуальних рішень ЄСПЛ.
Також розглянули питання щодо права на повагу до приватного та сімейного життя (стаття 8 Конвенції), права власності (стаття 1 Першого протоколу) та свободи вираження поглядів (стаття 10 Конвенції).
Після закінчення семінару кожному судді, який взяв у ньому участь, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.
 
 
      
  
Джерело: http://nsj.gov.ua/