flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародна науково-практична конференція « Національні стандарти суддівської освіти: гарантування захисту прав людини»

21 грудня 2015, 14:30

Міжнародна науково-практична конференція « Національні стандарти суддівської освіти: гарантування захисту прав людини»

 

  18 грудня 2015 року Національною школою суддів України  спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні в рамках  проекту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» за участі спільного проекту ЄС-РЄ «Посилення імплементації стандартів Ради Європи з прав людини в Україні» у  м Києві  було проведено третю міжнародну науково-практичну конференцію « Національні стандарти суддівської освіти: гарантування захисту прав людини»,  в якій прийняла участь і голова апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Миколаївна Деркач.

 

  У конференції взяли участь судді всіх юрисдикцій,  судді Європейського суду з прав людини, українські та міжнародні експерти, науковці, представники міжнародних та неурядових організацій.

 

  Метою проведення конференції був обмін думками і досвідом щодо перспектив напрямів вдосконалення кваліфікаційної спроможності суддівського корпусу для забезпечення гарантій захисту прав людини у суді, та стосовно кращих світових практик суддівської освіти

 

 У рамках заходу було проведено презентацію книги «Бути суддею» за участі ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука та керівника Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» Девіда Вона.

 Учасниками заходу обговорювались перспективні напрями та методи  вдосконалення кваліфікаційної спроможності  суддівського корпусу, особливості захисту прав громадян у різних інстанціях та юрисдикціях судочинства, в тому числі через призму застосування Європейської конвенції з захисту прав людини та основоположних свобод.

У рамках заходу відбулось також урочисте підписання угоди про співпрацю Національної школи суддів України з Вищою школою юстиції Грузії.

На завершення конференції ректор Микола Оніщук відзначив тих учасників конференції, чий вклад у розвиток суддівської освіти став особливо вагомим, Почесними відзнаками Національної школи суддів України.

 

Детальніше можна ознайомитись за посиланням http://nsj.gov.ua/ua/news/natsionalni-standarti-suddivskoi-osviti-garantuvannya-zahistu-prav-ludini/