flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

22 травня 2015 року відбувся онлайн-семінар для прес-секретарів судів або осіб, які відповідальні за зв’язки із громадськістю, на тему: «Комунікація, як засіб підтримання зв’язків між судом і громадськістю»

25 травня 2015, 14:48

22 травня 2015 року за допомогою Вінницького апеляційного адміністративного суду речники судів, обмінялись досвідом.

Участь у веб-семінарі взяла і прес-секретар Апеляційного суду Дніпропетровської області.

Потреба у налагодженні ефективного спілкування очевидна.
Суди мають про себе розповідати, інформувати і в такий спосіб здобувати громадську підтримку.

З метою забезпечення максимально прозорого доступу суспільства до інформації про діяльність судів, підтримки відносин між судами та громадськістю, а також для зміцнення авторитету та підвищення іміджу судової влади України Вінницьким апеляційним адміністративним судом було проведено онлайн-семінар для прес-секретарів судів або осіб, які відповідальні за зв’язки із громадськістю, на тему: «Комунікація, як засіб підтримання зв’язків між судом і громадськістю».

Такий онлайн-семінар був спрямований на посилення комунікативних навичок, у тому числі щодо налагодження ефективної взаємодії із засобами масової інформації у регіоні, комунікації під час кризових ситуацій, висвітлення розгляду резонансних справ та використання сучасних засобів комунікації для висвітлення роботи суду.

У вебінарі взяли участь прес-секретарі з різних регіонів країни, з якими поділились досвідом в.о. керівника апарату Вінницького апеляційного адміністративного суду Інна Грищук, прес-секретар Вінницького апеляційного адміністративного суду Марта Лукашик, прес-секретар Віщого адміністративного суду Марія Швенько та прес-секретар Львівського апеляційного адміністративного суду Ольга Давид.

Учасники обговорили функції прес-секретаря суду; проаналізували окремі приклади ефективної комунікації з громадськістю та ЗМІ; визначили цільову аудиторію суду та навчились враховувати їхні особливості під час комунікації; опанували практичні аспекти підготовки прес-конференції, а також отримали рекомендації щодо використання веб-сайтів судів та сторінок у соціальних мережах для висвітлення роботи суду.

Крім того, доповідачі зазначили, що усім прес-секретарям та особам, які відповідальні за зв’язки із громадськістю, потрібно пам’ятати, що суд покликаний забезпечувати захист прав і свобод громадян, а громадяни шукають у суді відчуття безпеки й справедливості.

Велика кількість учасників цієї конференції, яка становила понад 70 осіб, свідчить про важливість питання комунікацій в судах. Багато вже зроблено усіма нами, але велика робота ще попереду.