flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя апеляційного суду Дніпропетровської області взяв участь у засіданні ради суддів загальних судів, на якій підбили підсумки роботи за ІІ півріччя 2014 року та виокремили нові пріоритетні напрямки

11 лютого 2015, 09:59

 22 січня 2015 року в приміщенні  Державної судової адміністрації України відбулося чергове засідання ради суддів загальних судів України. На засіданні були присутні 9 членів Ради, а саме: голова Ради, суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Павло Гвоздик; заступник голови Ради, суддя апеляційного суду Дніпропетровської області Микола Волошин; суддя апеляційного суду Запорізької області Олександр Симонець; секретар ради суддів загальних судів, суддя Київського районного суду міста Полтави Оксана Самсонова; суддя Калінінського районного суду міста Донецька Олександр Домарєв; суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Ігор Семерак; суддя апеляційного суду Тернопільської області Олександра Ткач; суддя апеляційного суду Житомирської області Тетяна Мініч;  суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Олена Кадєтова. До того ж у роботі ради суддів загальних судів взяли: в.о. голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна, співробітники ДСА України та представники ЗМІ.

 

Рада суддів загальних судів заслухала в.о. голови ДСА України щодо стану фінансування органів судової влади у 2015 році та оплати праці працівників апаратів судів. Радою суддів обговорено два нещодавно прийнятих у першому читанні законопроекти, котрими вносяться зміни до Закону України «Про судоустрій і статус суддів".

Секретар ради суддів загальних судів Оксана Самсонова підсумувала діяльність ради суддів загальних судів у II півріччі 2014 року. Рада суддів загальних судів в цілому виконала завдання, які визначені Законом України «Про судоустрій і статус суддів», а протягом звітного періоду прийнято 36 рішень. Більшість питань, розглянутих радою суддів загальних судів у II півріччі 2014 року стосувались організаційно-матеріального забезпечення місцевих, апеляційних загальних судів, вивчення проблем, пов’язаних із функціонуванням автоматизованих систем документообігу, щодо діяльності місцевих загальних судів, які знаходяться в зоні проведення АТО та діяльність яких призупинена у зв’язку з цим.

Також у II півріччі 2014 року до порядку денного засідання ради суддів загальних судів було включено питання щодо моніторингу стану інформаційного наповнення веб-сайтів загальних суддів та їх оновлення. Робота ради суддів загальних суддів  в цьому напрямку була направлена на сприяння підвищенню прозорості функціонування судової влади та вдосконалення адміністрування в загальних судах шляхом висвітлення на офіційному веб-сайті ради інформації про її діяльність.

Що стосується звернень громадян, то проведений аналіз свідчить, що значна частина звернень не належать до компетенції ради суддів загальних судів. Зважаючи на необхідність подальшого вдосконалення роботи зі зверненнями громадян, вбачається за доцільне надалі приділяти посилену увагу як одному із пріоритетних напрямків діяльності ради суддів загальних судів.

Олександр Домарєв доповів Раді про стан виконання рішень ХІІ позачергового з’їзду суддів України.  Радою суддів загальних судів прийнято рішення і надалі відстоювати інтереси суддів відповідних судів у питаннях їх правового захисту, соціального і побутового забезпечення та належним чином реагувати на будь-які прояви втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

Про розробку Методичних рекомендацій з проведення радою суддів загальних судів вивчень організаційного забезпечення та діяльності апеляційних та місцевих загальних судів доповів член Ради, суддя апеляційного судуДніпропетровської області, Микола Волошин. За розглядом цього питання прийнято рішення про створення робочої групи з метою доопрацювання проекту Методичних рекомендацій.