flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суду Дніпропетровської області відбулася спільна нарада апеляційного суду Дніпропетровської області та голів місцевих загальних судів Дніпропетровської області за участю представників прокуратури Дніпропетровської області.

02 грудня 2014, 10:54

 02 грудня 2014 року в приміщенні апеляційного суду Дніпропетровської області відбулася спільна нарада апеляційного суду Дніпропетровської області та голів місцевих загальних судів Дніпропетровської області за участю голови апеляційного суду Дніпропетровської області – Деркач Наталії Миколаївни, заступників голови суду – Живоглядової Ірини Карлівни, Міхеєвої Вікторії Юріївни, секретаря судової палати з розгляду цивільних справ – Волошина Миколая Петровича, секретаря судової палати з розгляду кримінальних  справ – Піскун Оксани Павлівни, заступника керівника апарату суду – Санжаровської Алли Іванівни, голів місцевих загальних судів Дніпропетровської області, а також за участю заступника прокурора Дніпропетровської області – старшого радника юстиції Соскова Романа Миколайовича.

Заступник прокурора Дніпропетровської області Сосков Р.М. доповів на нараді про наявні обговорення в органах прокуратури проблемних питань, що виникають при направленні обвинувальних актів в суди та про зниження тенденції повернення обвинувальних актів місцевими судами.

Голова апеляційного суду Дніпропетровської області Деркач Н.М. в своїй доповіді ознайомила присутніх з порядком реалізації Закону України «Про очищення влади» та надала вичерпні відповіді на запитання присутніх щодо виконання зазначеного закону.

Заступник голови апеляційного суду Дніпропетровської області Живоглядова І.К. торкнулася теми додержання антикорупційного законодавства та ознайомила присутніх з його новелами, зауважила про необхідність дотримання ст.. 28 КПК України, дотримання при розгляді справ принципу верховенства права та застосування практики Європейського суду з прав людини.

Заступник голови апеляційного суду Дніпропетровської області Міхеєва В.Ю. звернула увагу голів місцевих судів на якість та строки розгляду цивільних справ та інші проблемні питання, що виникають при розгляді справ цивільного судочинства.

Голови місцевих судів звернули увагу представника прокуратури на необхідність дотримання вимог статті 291 КПК України при складанні обвинувальних актів.