flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання Голови апеляційного суду Дніпропетровської області Н.М. Деркач з Днем юриста.

08 жовтня 2014, 14:26

 Шановні колеги-юристи!

 

Щиро вітаю вас із професійним святом — Днем юриста!

З’явився цей день у нашому календарі у 1997 році згідно Наказу Президента України. Лозунг усіх українських юристів: «Знати право, служити праву, захищати право».

Сьогодні в Україні відбувається становлення соціально орієнтованої, демократичної, правової держави, утвердження прав та свобод людини. І провідна роль у цьому процесі, безумовно, належить юристам — вартовим законності й правопорядку. Адже ще з часів Давнього Риму саме юристи вважалися елітою нації, забезпечували перехід суспільства від звичаїв до законів і від законів до державотворення.

Латинське «juris» означає не тільки «право», а й «справедливість». Для юристів це символ верховенства права.

Висока честь і величезна відповідальність — бути юристом. Адже забезпечення прав і свобод кожного громадянина держави, зростання правової культури народу та суспільства залежать саме від нас — суддів, адвокатів, нотаріусів, юристів-консультантів, працівників правоохоронних органів, учених-юристів. Ми щоденно допомагаємо людям вирішити найскладніші й часто доленосні проблеми, тому в нашій професії, як у жодній іншій, помилки можуть дуже дорого коштувати.

У цей знаменний для усіх нас день я глибоко переконана в тому, що ваші фахові знання, професійна майстерність, творчий підхід та інтелектуальний потенціал стануть запорукою здійснення та забезпечення демократичних реформ у нашій державі, гарантією її впевненого поступу вперед.

Щиро бажаю вам професійних успіхів, міцного здоров’я, благополуччя, натхнення та твердої віри в ті високі ідеали, до яких ми прагнемо на шляху утвердження закону та справедливості.

 

З повагою,

Голова апеляційного суду 

Дніпропетровської області                                                                              Н.М. Деркач