flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання Голови апеляційного суду Дніпропетровської області Н.М. Деркач з Днем незалежності України

22 серпня 2014, 16:27

 Шановні співвітчизники!

Від усього серця вітаю вас із Днем незалежності – світлим святом Української Державності!

 

24 серпня - це не просто День народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, а також день, коли варто думати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією.

День незалежності – це день, у якому щорічно зустрічаються Минуле і Майбуття України. Минуле має вселяти мудрість. Майбуття повинно виховувати в нас відповідальність за прийняття рішень.

Нам випала висока історична місія здійснювати мрію багатьох поколінь наших предків – бути господарями на своїй землі, плекати її і прикрашати своєю працею, у добробуті, мирі,безпеці та злагоді ростити дітей.

Ідея відродження незалежної держави жила, незмінно прокладаючи собі дорогу від розпаду Київської Русі аж до прийняття Верховною Радою Акту проголошення незалежності України та Всеукраїнського референдуму 1991 року. Тоді народ раз і назавжди вирішив: державі Україна бути!

23 роки тому перед нашою країною постало надзвичайне завдання: створити державний механізм, збройні сили, налагодити взаємовідносини з навколишнім світом, сформувати систему місцевого самоврядування. І головне – будувати незалежну суверенну Україну за принципом демократії, політичної та економічної свободи.

Нині ми впевнено стверджуємо: Українська держава відбулася, стала визнаною.

З проголошенням незалежності України світ почав рахуватися з нами. Протягом лише перших трьох місяців після референдуму 1991 року Україну, як незалежну державу, визнали 140 країн. Нині - весь світ. Ми стали органічною частиною світової спільноти. Ми самі здобули історичний шанс стати сучасною, заможною, шанованою нацією. Ми реалізуємо свій шанс. У нас є підстави впевнено дивитися в майбутнє. Так швидко змінити країну, як за останній рік, могла лише сильна нація.

Шановні українці! У День незалежності України звертаюся до вас усіх, працівників різних сфер, вас, людей різних політичних і релігійних поглядів із закликом: давайте будемо єдині в наших прагненнях і справах у розбудові незалежності України. Бо нині, як ніколи,йдеться просерйозні речі. Про долю нашого народу. Про наше майбутнє суспільство. Йдеться про будівництво правової демократичної держави.

Доля України – це доля всіх, хто живе під високим синім українським небом, працює на рідній землі, задля рідного народуУсі ми рівні серед рівних, вільні громадяни України.

У День незалежності необхідно подати один одному руку. Хтось уже зробив це раніше, хтось це зробить сьогодні, а хтось, можливо, це зробить завтра. Але ми не повинні залишати давній розбрат своїм онукам, бо краще за інших знаємо ціну визволення та ціну української єдності. Усі ми хочемо зберегти найдорожче: дітей і родину, мир і спокій, працю і добробут, надію і віру.

Ми знаємо – це зроблять тільки повага до людської гідності, свобода, демократія і справедливість. Це наші цінності. В них – наша єдність, в них – наша сила. І ми, як ніхто, готові стати на їх захист.

Незалежність – символ нашої нації. Вона нагадує нам – якого ми славного роду діти. Разом ми зможемо подолати будь-які труднощі. У нас досить таланту і сили здійснити задумане.

Традиційно склалося так, що чергова річниця Незалежності України – не тільки час, коли треба підбити підсумки, але й дата, коли належить дати відповіді на найбільш актуальні питання сучасної доби.

Нова доба відкриває нові можливості та перспективи для кожного з нас. Ми маємо створити такі умови життя, які були б гідні громадянина України.

А сподіватися нам є на що. Адже головний скарб країни – це люди, працьовиті люди, які всупереч усім труднощам, йдуть вперед, дбають про майбутнє, про єдність та могутність держави.

Наша мета – сильна, заможна і процвітаюча Україна!

Зі святом вас!