flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Конференція "Судова реформа в Україні: досягнення та подальші кроки"

01 червня 2018, 15:52

Сьогодні у у Києві відбулася конференція "Судова реформа в Україні: досягнення та подальші кроки". Її організатори, Рада з питань судової реформи, проект Ради Європи "Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини", Верховний Суд та газета "Юридична практика", спільно з учасниками обговорили практичні результати судової реформи. Участь у конференції взяла голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач.

Серед головних результатів реформи, які відзначили учасники заходу - зміни законодавства, перезапуск органів суддівського врядування, створення та робота нового Верховного Суду, реструктуризація судової системи, кваліфікаційне оцінювання усіх суддів держави та імплементація міжнародних стандартів щодо правосуддя.

З доповідями перед учасниками конференції виступили: Джанні Букіккіо, Голова Венеціанської комісії, Режіс Брійя, Спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні, Ханне Юнкер, Голова Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи, Олексій Філатов, заступник Глави Адміністрації Президента України, координатор Ради з питань судової реформи, Валентина Данішевська, Голова Верховного Суду, Сергій Козьяков, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та інші відомі правники України.

Основний акцент у виступах доповідачів ставиться на те, що в Україні сформовано нормативні механізми захисту суддівської незалежності, формується високопрофесійний суддівський корпусу, реально, а не декларативно в державі почав діяти принцип верховенства права. Вся ідея судової реформи полягає у тому, щоб правосуддя здійснювали висококваліфіковані, чесні, добросовісні і незалежні судді.