flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Дніпропетровської області з суддями п’яти областей України обговорили питання провадження на підставі угод

31 травня 2018, 16:55

30 травня  у Дніпрі Апеляційний суд Дніпропетровської області спільно з регіональним відділенням та відділом підготовки суддів Національної школи суддів України  провели для суддів місцевих загальних та апеляційних судів Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Запорізької та Полтавської областей семінар на тему: “Провадження на підставі угод”.

Семінар провели суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області Андрій Мазниця, судді Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ганна Бондаренко та Альона Твердохліб, суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці, доцент кафедри кримінально-правових дисциплін Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Сергій Риб’янець.

У ході семінару були розглянуті загально-правові засади реформування кримінального провадження на підставі угод, а також проблеми законодавчого вдосконалення кримінального провадження на підставі угод.

Корисним для практичного використання  стало обговорення етапів кримінального провадження на підставі угод про визнання винуватості і про примирення. Викладачі зосередили увагу суддів на особливостях укладення та підставах оскарження угоди в кримінальному провадженні.

Андрій Мазниця обговорив з учасниками семінару судову практику та практичні ситуації, які можливі для використання щодо сталої судової практики на підставі правових позиції ВССУ та Верховного Суду.

У межах семінару судді прослухали інтерактивні лекції з використанням презентацій, взяли участь в обговоренні судової практики при розгляді справ цієї категорії.

Наприкінці семінару кожен суддя-учасник визначив для себе найефективніші правові механізми застосування у кримінальному провадженні на підставі угод, які можна впровадити та ефективно використовувати при відправленні правосуддя.

 

За матеріалами Дніпровського РВ НСШУ