flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дотримання стандартів прав людини слідчим суддею: право на свободу та особисту недоторканність

22 травня 2018, 16:05

Тренінг на цю тему сьогодні провели суддями місцевих загальних судів регіону в Апеляційному суді Дніпропетровської області. Захід  організувало та провело Дніпровське РВ Національної школи суддів України за підтримки Апеляційного суду області.

Протягом дня слухачі підняли  питання забезпечення права особи на свободу та особисту недоторканність. Обговорили проблеми, які найчастіше виникають у слідчих суддів під час розгляду питань щодо запобіжних заходів, пов’язаних з обмеженням свободи та шляхи їх вирішення. Відповідні лекції прочитала суддя Павлоградського міськрайонного суду Ірина Шаповалова.

Цікавою для обговорення стала і тема про обрання та продовження запобіжних заходів, пов’язаних з обмеженням свободи, яку підняв суддя Ленінського районного суду Максим Таус.

Роль слідчого судді як особи, яка здійснює  судовий контроль за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні  обговорили з суддями Павлоградського міськрайонного суду Мар`яном Мицаком  та Іриною Шаповаловою.

Як правильно писати слідчому судді ухвалу щодо запобіжних заходів та обґрунтування судового рішення – колег вчив суддя Ленінського районного суду Дмитро Мовчан.

 

Фото Дніпровського РВ НСШУ