flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сучасним методам роботи з персоналом та відвідувачами вчили керівників апаратів та відділів місцевих і апеляційних судів регіону

18 травня 2018, 12:49

Протягом 14–18 травня 2018 року за підтримки Апеляційного суду Дніпропетровської області регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку керівників і заступників керівників апаратів, начальників і заступників начальників відділів місцевих та апеляційних судів. Участь беруть 60 працівників судів регіону.

Протягом тижня слухачі розглянули основні положення судової реформи відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки та напрямків реформування судової системи. Відповідну лекцію прочитав суддя Ленінського районного суду Максим Таус.

Про повноваження Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь, а також про засади діяльності, обсяг функціональних обов’язків, права та відповідальність керівника апарату суду розповіла начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Ганна Ігнатьєва.

Суддя Денис Шклярук зосередив увагу присутніх на особливостях застосування договорів про правову допомогу з іншими державами.

Доцент кафедри загальної психології та патопсихології ДНУ ім. О. Гончара Аліна Бунас розповіла про запобігання ефекту професійного вигорання працівників апарату суду, покращення навичок комунікації в роботі з людьми з особливими потребами та зупинилась на застосуванні правил поведінки працівників суду.

Суддя Оксана Ярешко під час проведення інтерактивних лекцій із використанням презентацій надала слухачам корисну інформацію щодо застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці, а також розповіла про проблеми адаптації національного законодавства до міжнародних норм і стандартів.

Про підстави для притягнення державних службовців до дисциплінарної відповідальності нагадала суддя, кандидат юридичних наук Ірина Верба.

Начальник Солонянського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Олександр Більчук і заступник голови Ради приватних виконавців України, приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області, член громадської організації “Бюро приватних виконавців “Альтернатива”” Олександр Сивокозов надали слухачам корисні практичні рекомендації під час обговорення питання щодо процедури виконання судових рішень, а також порядку стягнення коштів у дохід держави. 

Актуальними для працівників апаратів судів стали міні-лекції про особливості проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, утворення конкурсних і дисциплінарних комісій, які проведуть головні спеціалісти міжрегіонального управління Нацдержслужби у Дніпропетровській та Запорізькій областях Людмила Трушина і Олена Камінська.

Начальник відділу організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики територіального управління Державної судової адміністрації України  Євгенія Карпеко зосередила увагу слухачів на питанні щодо організації роботи зі зверненнями громадян та розповіла про порядок придбання товарів і послуг за бюджетні кошти.

Доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ  Денис Голобородько особливу увагу приділить тлумаченню норм антикорупційного законодавства й електронному декларуванню доходів державними службовцями.  

Керівник Дніпропетровського обласного об’єднання “Адвокат”, член Ради Спілки адвокатів України Світлана Торопчина-Агалакова провела інтерактивну лекцію щодо проблеми взаємодії судів із засобами масової інформації із забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності суду.

За матеріалами РВ НСШУ