flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Питання щодо стягнення аліментів на контролі державної виконавчої служби, судів та військових

22 березня 2018, 10:59

Зараз на Дніпропетровщині на виконанні державної виконавчої служби знаходиться 64 тис. документів щодо стягнення аліментів. За цими показниками наш регіон лідирує в Україні. З початку року в області виплачено 65 млн грн. стягнених коштів зі злісних неплатників аліментів, а з моменту вступу у дію Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» - 4,5 млн грн.

Проблемні питання щодо застосування до боржників адміністративної відповідальності запровадженої Законом України та складання державними виконавцями протоколів про адміністративне правопорушення, що полягає в ухиленні від сплати аліментів, в порядку статті 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення обговорили у ході   засіданні регіонального штабу Дніпропетровської області з координації, моніторингу та контролю за станом виконання рішень про стягнення аліментів, який діє на базі Головного територіального управління юстиції в Дніпропетровській області.

Участь у заході взяли голова Апеляційного суду Дніпропетровської області Наталія Деркач, начальник Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Леонід Маньковський, начальник Управління державної виконавчої служби Андрій П’ятницький, начальник Управління територіальної оборони ОК «Схід» Сергій Калашніков та начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Ганна Ігнатьєва.

За результатами роботи учасники прийняли рішення підготувати узагальнення судової практики щодо притягнення боржників до адміністративної відповідальності та забезпечити Управлінням територіальної оборони ОК «Схід» належне виконання вимог Закону України «Про виконавче провадження» в частині своєчасного надання відповідей на запити державних виконавці та подання звітів про здійснення відрахувань із заробітної плати боржника, у випадку стягнення аліментів із заробітної плати підпорядкованих працівників.

За інформацією Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області