flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Знання з підручника важливі, але спілкування з фахівцями незрівнянно ефективніше

01 березня 2018, 15:54

Як бути у ролі судді, позивача та відповідача, секретаря судового засідання та судового розпорядника на собі відчули учні 9-10-х класів Криворізької ЗОШ № 102. Для них у Широківському районному суді Дніпропетровської області провели День відкритих дверей (захід пройшов 23 лютого 2018 року). З роботою  суду познайомили учнів 9-10 класів цього навчального закладу. Захід провели керівник  апарату  суду Євген Бай та його заступник Євген Лила, помічник  судді Аліна Яковенко та помічника голови суду Олена Перепелиця.

Учням прочитали ознайомчу лекцію щодо основних принципів роботи судової системи держави, про роль та місце Широківського районного суду в системі судів загальної юрисдикції України, розповіли про кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх. У ході екскурсії  приміщенням суду дітям показали робочі кабінети, зали судових засідань, канцелярію та архів суду тощо.

Найцікавішим етапом  зустрічі став змодельований судовий процес за участі самих учнів. З допомогою помічника голови суду школярі відтворили судовий процес розгляду цивільної справи та спробували себе у ролі судді, позивача, відповідача, секретаря судового засідання, судового розпорядника. На завершення школярі позмагалися у правовій вікторині «Запитання від Феміди», переможці отримали грамоти.

Після проведення заходу  на адресу суду надійшов лист вдячності від екскурсантів. «Знання з підручника важливі, але спілкування з фахівцями незрівнянно ефективніше. Ми отримали докладну інформацію про професію судді від фахівців, що мають досвід, і від студентів, що закінчили практику в судовій установі.Ми дуже вдячні колективу Широківського районного суду, керівнику апарату Є.Баю та його заступнику Є.Лила», - написали школярі.

 

За інформацією Широківського районного суду Дніпропетровської області