flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Дніпрі завершилась програма підвищення кваліфікації секретарів судового засідання

23 лютого 2018, 15:47

Загалом 92 секретарі судового засідання окружних й апеляційних судів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей протягом тижня на базі Апеляційного суду Дніпропетровської області проходили тижневу програму з підвищення своєї кваліфікації. Навчання організовано Дніпровським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Протягом тижня слухачів вчили взаємодії зі ЗМІ, громадськістю, як запобігти професійному вигоранню на роботі, розповіли про проблемні аспекти направлення справ за підсудністю для розгляду по суті і розкриття поняття підсудності цивільних справ, про злочини проти громадського порядку й моральності та про судовий розгляд справ щодо злочинів проти правосуддя.

Про використання технічних засобів у роботі суду, проведення фіксації судового процесу,  алгоритм дій при виявленні несправності засобу фіксування судового засідання,  дії секретаря судових засідань під час провадження в режимі  відеоконференції, про роздруківку технічного запису судового засідання і формування запису фонограми судового засідання в системі КП “ДСС” розповів керівник регіональної служби підтримки в Дніпропетровській області Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Сергій Овчаров.

Суддя Максим Таус зупинився на основних положеннях судової реформи відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки і зосередить увагу на основних напрямках реформування судової системи.

Доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ  Денис Голобородько особливу увагу приділив тлумаченню норм антикорупційного законодавства, особливостям Е-декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру.

Актуальною була лекція судді, кандидата юридичних наук Дмитра Мовчана про інновації в судочинстві та про проекти нових кодексів і змін до законодавства.

Доцент кафедри української та іноземних мов Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат філологічних наук Неонілла Баракатова допомогла слухачам удосконалити знання українського ділового мовлення та провела ряд практичних тематичних занять. Суддя Сергій Федоріщев під час інтерактивної лекції щодо провадження у справах про адміністративні правопорушення детально зупинився на розгляді оформлення  протоколів про адміністративне правопорушення при притягненні особи до адміністративної відповідальності за неповагу до суду.

 

За матеріалами РВ НСШУ