flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкрита реєстрація на заходи в рамках плану підготовки суддів НШСУ у Дніпрі

05 січня 2018, 11:52

Національна школа суддів України затвердила календарні плани проведення підготовки суддів у 2018 році у Дніпрі, Києві, Львові, Одесі, Харкові та Чернівцях.

Протягом цього року у Дніпрі НСШУ у рамках підготовки суддів для підтримання кваліфікації проведе 11 заходів для суддів місцевих та господарських загальних судів, а також окружних адміністративних судів. Заплановано також семінар на тему: “Правові підстави та порядок звільнення від кримінальної відповідальності. Судова практика застосування угоди про примирення обвинуваченого з потерпілим”. Пройде він на початку березня в рамках періодичного навчання суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації. Крім того, вже відкрита реєстрація на чотири загальноукраїнські семінари, які пройдуть в обласному центрі у лютому, квітні, червні та вересні 2018 року  

Усі календарні плани по містах України розміщені на офіційному веб-сайті Національної школи суддів України в розділі «Підготовка суддів».

Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» кожен суддя зобов’язаний проходити підготовку для підтримання кваліфікації в НШСУ не менше ніж раз на три роки. Час такої підготовки не може бути меншим 40 академічних годин. НШСУ організовує тренінги, що є обов’язковими в межах підготовки суддів, а також тренінги, які суддя має право обрати залежно від своїх потреб.

У 2017 році різну форму підготовки у НСШУ пройшло 8 тис 612 суддів України.